NRK Meny
Kyllingwok med nudler
Foto: Fra TV-serien «Tinas mat» / SVT

Kyllingwok med nudler

Å woke betyr å steke på høy varme, og veldig raskt.

Slik gjør du

Skjær kyllingen i strimler. Legg nudlene i kaldt vann. La dem være til de er myke, noe som tar cirka 15 minutter.

Skrell og skjær squashen i terninger. Skjær paprikar, chili, purre og rødløk i små biter.

La en wok eller stekepanne bli skikkelig varm. Brune sesamfrø, koriander og karri i olivenolje.Legg i kyllingbitene og brun dem et par minutter. Legg så i grønnsakene og brun dem litt.

Hell i vannet og krydre med østerssaus, søt chilisaus, sesamolje og den revne ingefæren. La woken å putre en liten stund. Tilsett vannkastanjer og nudler. Rør om og smak til med ekstra østerssaus om du ønsker det. La alt bli varmt i pannen før servering.

Kilde: Tina Nordström i «Tinas mat»