Jødisk kyllingsuppe med matzoboller

Det kokes en god buljong av hel kylling til kyllingsuppen.

Foto: Fra TV-serien «Himmelsk mat» / SVT

Kyllingsuppe med matzoboller

Den jødiske kyllingsuppen er en matrett man har sett i utallige hollywoodfilmer og er det man på engelsk kaller «comfort food». Velsmakende, mild og gjør godt for kropp og sjel.

Slik gjør du

Skrell løken og skjær dem i fire. Del gulrøttene og stangsellerien i to. Legg kylling, løk, gulrøtter, stangselleri og hele urter i en stor gryte. Fyll på med vann til alt er dekket. Kok opp. La det koke i cirka 1 time.

Ta kyllingen ut og la den avkjøles litt. Legg brystene og annet fint kjøtt til side. Legg kyllingskroget tilbake i gryten og kok i 3 timer til, til du har en god, fyldig smak.

Lag matzobollene mens suppen koker.

Knekk eggene i en bolle og visp dem sammen. Hell i en tynn stråle vann mens du teller til fire. Visp sammen. Tilsett litt matzomel om gangen, og arbeid det sammen til du har en formbar deig som er fuktig, men ganske fast. Form deigen til boller.

Sil suppen og skum av, eller la den bli helt kald og ta bort kyllingfettet på toppen.

Varm opp kyllingbuljongen og tilsett finhakket gulrot, selleri, dill og persille. Riv kyllingbitene og ha dem i buljongen. Legg i matzobollene og la dem syde i suppen til de flyter opp. Smak til med salt og pepper.

Server med litt finhakket persille på toppen.

Tips

  • Matzomel fås kjøpt i jødiske butikker. Melet er laget av det usyrede brødet jødene lager til pesaḥ.
  • Oppskrift: Gehackte leber

Kilde: Fra TV-serien «Himmelsk mat»/SVT