NRK Meny
Kyllingsuppe med krabbeklør og nudler

Klart til å helle suppen over kyllingkjøtt og krabbeklør.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Kyllingsuppe med krabbeklør og nudler

Vannspinat, bananblomst, chili, mynte og løk setter smak på kyllingsuppen med krabbeklør fra TV-serien Spis Vietnam.

Slik gjør du

Kok kyllinglårene i lettsaltet vann. Pill kjøttet fra hverandre.

Kok opp vann og legg krabbeklørene i i ca. 5-6 minutter. Avkjøles. Pill kjøttet ut av skallet.

Skrell løken, skyll chilien og skjær dem i lange strimler. Grovhakk den vietnamesiske mynten. Skjær limen i båter. Legg alt klart på en tallerken.

Pill bladene av bananblomsten. Legg bladene i en stabel og skjær dem i tynne strimler. Legg dem i en skål med kaldt vann og saften av en sitron (så blomsten ikke blir mørk). Bruk bare stilkene fra vannspinaten og skjær dem i lange strimler.

Kok udon-nudlene i ca. 3 minutter og fordel dem i fire skåler. Legg på løk, kylling, mynte, krabbeklør og chili. Hell over kokende suppe og server.

Ved bordet tilsetter man selv friske grønnsaker og smaker til med lime.

Kilde: Fra TV-serien Spis Vietnam/DR