NRK Meny
Kyllingsuppe
Foto: Bård Skrede Johannessen / NRK

Kyllingsuppe

God suppe med hvitt kjøtt og grønnsaker. Gunda Djupvik er gjestekokk i Førkveld. Hun lager mulligatawnysuppe med norsk vri sammen med Hanne Frosta.

Slik gjør du

Vask og skyll kjøttet, og legg det i en stor kjele. Slå over kaldt vann slik at kjøttet er dekket. Ha i løk, en urtekvast og skrell fra gulrøttene, og la det koke opp. Skum av slik at kraften blir klar. La dette koke til kjøttet er mørt, ca. 90 minutter.

Ta kjøttet opp, og la det kjølne. Sil av kraften, og kok det inn til to liter.

Rens og kutt alle grønnsakene i suppestørrelse, altså ganske smått. Varm opp oljen i en gryte, og ha grønnsakene oppi. Fres dette til alt har fått fin farge. Slå over krafta og tomatene. La suppen koke til alle grønnsakene er møre.

Mens suppen koker deler du opp kjøttet i små biter. Ha det i gryten, og smak til med honning, salt og urter.

Kilde: Gunda Djupvik og Hanne Frosta i Førkveld