Kyllingspyd med parmaskinke og salvie

Kyllingspyd klare til å stekes i ovnen.

Foto: Fra tv-serien Saras kjøkken / SVT

Kyllingspyd med parmaskinke og salvie

Sara Begner starter en middag for barn med kylling. De fleste vet jo at maten blir kulere når den serveres på spyd.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 °C.

Legg skinkeskivene ut på en skjærefjøl. Legg kyllingfiletene på parmaskinken. Hvis pakken ikke inneholder åtte fileter, så deler du opp og setter sammen. Hvis du vil kan du ta bort fettet, men husk at mye av smaken sitter der. Ha på salt og pepper. Legg litt salvie på hver. Rull sammen på langs til korte, lubne stubber. Sett dem på pinne.

Legg trepinnen med kylling og skinke på en stekeplate med bakepapir og la det stå i ovnen i 20 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.

Tips

Disse spydene, som jeg krydrer med ferske urter, ligner på den italienske retten saltimbocca, men med kyllingfilet i stedet for kalv.

Kilde: Sara Begner i tv-serien Saras kjøkken/SVT