Laster innhold, vennligst vent..
Kyllingspyd med marmelade og bønnesalat

Grillspyd av kylling med sødme fra appelsinmarinade og en frisk bønnesalat.

Foto: FRA TV-SERIEN «GINOS ITALIENSKE FRISTELSER» / ITV

Kyllingspyd med marmelade og bønnesalat

Dette er en veldig sunn og velsmakende grillrett med en fantastisk bønnesalat. Gino tilbereder kyllingspydet på grillen, men du kan få cirka samme effekt ved å bruke en grillpanne.

Slik gjør du

Miks sammen marmeladen med olivenolje, hvitvinseddik, chilikrydder og litt salt. Sett til side.

Skjær opp en rødløk, paprika og squash i grove biter. Kyllingen skjærer du i lange strimler med 1,5 centimeter bredde. Sørg for å skjære opp løken slik at den har et par lag i tykkelse. Rull kyllingstripene forsiktig i små ruller, og du er klar.

Start og avslutt grillspydene med en bit gul paprika. Det er lurt på grunn av dens naturlige kurve. Fyll spydet med squash, paprika, rødløk og kyllingstrimlene i variert rekkefølge.

Gjenta prosessen med det gjenværende spydet og resten av ingrediensene. Bruk en pensel og smør på marinaden over hele spydet. Tilbered grillspydene på grillen eller i en varm grillpanne i cirka 12 minutter, mens du jevnlig snur spydene. Når du snur dem fortsetter du å ta på marinade for å bevare saften i kyllingen. For å være sikker på at kyllingen er gjennomstekt skjærer du i en tykk bit for å se om den er gjennomstekt og hvit i fargen.

Mens kyllingen er på grillen lager du salaten. Sørg for at alle bønnene og kikertene er skylt i vann og har fått renne av seg. Bland dem så i en bolle med hakkede mintblader, rødløk i tynne skiver, selleri og fennikel. Tilsett olivenolje og en dash med hvitvinseddik og krydder. Bruk hendene dine til å mikse ingrediensene sammen.

Rett før kyllingen er ferdig på grillen gir du den et siste strøk med marmeladen.

Server grillspydene på toppen av bønnesalaten.

Tips

  • Appelsinmarinaden er av typen du kan ta rett på kjøttet før du steker det, fordi den henger godt på. Det trenger ikke å ligge lenge i marinaden.
  • Du kan også eksperimentere med andre syltetøy, for eksempel av aprikos og kirsebær.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos Italienske fristelser»/ITV