Kyllingspidd med Cæsarsalat

Kylling, salat og brød. Trenger vi mer?

Foto: Alf Børjesson/Matprat.no

Kyllingspyd med Cæsarsalat

Server kyllingspidd rett fra grillen til Cæsarsalaten. Sommerlig og delikat.

Slik gjør du

Finhakk hvitløk og chilipepper og fres det i litt olje i en stekepanne.
Tilsett resten av ingrediensene til grillsausen. La det koke litt inn til en kraftig saus. Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte eller etniske dagligvareforretninger.

Skjær kyllingfiletene i biter og træ dem inn på spyd. Pensle med litt av hoi-sin sausen. Har du tid, kan du la kyllingbitene marinere en stund i hoi-sin sausen før du steker dem. Pass på at varmen ikke er for sterk slik at kjøttet blir brent.

Stek spiddene i panne eller på grill noen minutter på hver side.
Pensle med mer saus under steking.

Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejuice i en matprosessor.
Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, som når du lager majones.

Vask, tørk og riv salaten i biter. La noen blader være hele.
Ha salaten i en salatbolle, eventuelt i porsjonsboller, og hell overdressingen.
Pynt med tynne skiver parmesanost.

Server kyllingspydene med Cæsarsalat og gjerne ristet brød med hvitløkpasta.

Hvitløkpasta
Sett hele hvitløk med skall i en liten ildfast form.
Hell over litt olivenolje og legg eventuelt på noen timiankvister.
Bak i ovn ved 225 °C i ca. 15 minutter eller til hvitløkbåtene kjennes myke.

Skjær et snitt i hvitløkbåtene og klem ut innholdet.
Mos det med en gaffel og spe med litt olje.
Smak til med salt og pepper.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt