NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Kyllingspidd med peanøttsaus

Peanøttsmør lager du lett selv. Det tar bare litt tid i food processoren. Peanøttsmøret bruker du i peanøttsausen til grillet kylling. Oppskriften får du fra Anne Hjernøe.

Slik gjør du

Legg grillspydene av tre i vann. Skjær kyllingen i terninger. Bland alle ingrediensene til marinaden sammen. Mariner kyllingen i marinaden i minst en halv time.
Tre kyllingeterningene på spidd og grill dem på grillen til de er gylne og gjennomstekte. Server dem med peanøttsaus og sursøte grønnsaker.

Peanøttsmør
Stek peanøttene på bakepapir i ovnen på 200 °C til de er helt gylne.Ha peanøttene i en food processor og kjør dem til peanøttsmør. Jo lenger tid du holder på desto mer flytende og kremet blir peanøttsmøret. Smak til med salt, og ev. litt sukker.

Peanøttsmøret brukes som pålegg eller som den viktigste ingrediensen i peanøttsaus.

Peanøttsaus
Varm olje i en gryte og stek sjalottløken til de har fått en blank konsistens. La limeblader og sitrongress skåret i stykker på 4-5 cm steke med.Ha i en god dråpe nam pla og la det hele koke i et minutt eller to til. Så tilsettes peanøttsmøret. Rør godt. Ha i kokosmelk og rør til sausen får en jevn og kremet konsisten. Kok sausen til den tykner. Hvis den begynner å skille seg kan den som oftest reddes ved å ha i en en god dråpe skummet melk, og rør sausen godt igjen. Peanøttsausen serveres til kyllingespidd og sursøte grønnsaker.

Tips

Oppskrift:

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR