NRK Meny
Kyllingsatay med peanøttsaus

Marinert kylling på spyd med peanøttsaus og en liten salat med mango.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Kyllingsatay med peanøttsaus

– Denne oppskriften fikk jeg av mesterkokk Bent Stiansen for noen år tilbake, sier Lise Finckenhagen.
– Jeg er han evig takknemlig.
Kanskje du også vil bli takknemlig når du har laget kyllingsatay med peanøttsaus?

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.

Skjær kjøttet i tynne skiver og tre dem på satayspyd. Pensle med marinaden og mariner kjøttet i 30 minutter.

Grill spydene over sterk varme, et par minutter på hver side.

Kok opp vannet, visp inn peanøttsmør og resten av marinaden. Rør sausen glatt og smidig.

Tips

Lag en liten mangosalat ved siden av. Bland mango i små biter med litt finsnittet vårløk, limesaft, revet frisk ingefær og hakket koriander.

Kilde: Bent Stiansen/Lise Finckenhagen i Nitimen