NRK Meny
Kyllingsatay med agurk- og glassnudelsalat

Varm opp resten av sataysausen og server den sammen med kyllingspiddene og agurk- og glassnudelsalaten.

Foto: Lise Finckenhagen

Kyllingsatay med agurk- og glassnudelsalat

Med en god marinade blir grillspiddene noe helt annet. Lag Lise Finckenhagens sataysaus og server kyllingsatay med en elegant salat.

Slik gjør du

Sataysaus

Grovhakk chilien og riv eller finhakk hvitløken. Bland alle ingrediensene til sataysausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.

Kyllingspidd

Skjær kyllingen i 1 cm tykke strimler. Bland kyllingen med halvparten av sataysausen. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time.

Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet.

Varm resten av sataysausen i en liten kasserolle.

Agurk- og glassnudelsalat

Del agurken på langs og skrap ute den bløte kjernen. Skjær agurken i skiver eller lange strimler. Del reddikene i tynne skiver og finsnitt vårløken. Bland sammen alle ingrediensene til salaten.

Server kyllingspiddene med agurk- og glassnudelsalat og litt ekstra sataysaus.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på NRK P1+