NRK Meny
Kyllingsalat med grønt fra kjøkkenhagen

Når våren kommer er en lett salat godt alternativ til den tunge middagen.

Foto: Ellen Flå / NRK

Kyllingsalat med grønt fra kjøkkenhagen

Inspirert av urter fra kjøkkenhagen, lager Mats Paulsen en smakfull og frisk kyllingsalat.

Slik gjør du

Vend kyllingfiletene i salt, pepper og fersk timian og koriander, (eller andre urter du måtte ha for hånden), og surr rundt parmaskinke før du steker den i varm panne i ca. 5 minutter. Avslutt ved å putte den i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.

Bland cherrytomater med skivet rødløk, fersk timian, koriander og mozzarella. Vend det hele sammen med olivenolje, sitron salt og pepper.

Lag pesto ved å blande basilikum, parmesan, pinjekjerner, olivenolje, hvitløk, sitron, salt og pepper i en blender.

Server stekt kylling med pesto, salat, spirer og pinjekjerner.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i Brønsj