NRK Meny
Kyllingsalat med bringebær og valnøttmajones

Legg noen valnøtter til side, så du har dem til pynt når du lager kyllingsalaten.

Foto: Elin Aandal Herseth / NRK

Kyllingsalat med bringebær og valnøttmajones

Kyllingsalat er noe kvinner ofte bestiller på restaurant. Derfor laget rockekokk Lars Erik Vesterdal kyllingsalat med en enkel valnøttmajones og bringebær på morsdagen.

Slik gjør du

Grill eller stek kyllingbrystene i smør. Etterstek dem i varm ovn på ca. 180 grader i 7-8 minutter. Skjære kyllingbrystene i skiver til salaten.

Bland salaten med oppkuttede grønnsaker.

Knekk et egg i et norgesglass eller lignende, tilsett, valnøtter, eddik, sennep, sitronsaft salt og pepper. Tøm på matolje og før en stavmikser forsiktig i bunnen av glasset og kjør dette sammen. Tar cirka 10 sekunder. Hvis den blir for tykk, spe med litt vann.

Tøm majonesen fint på salaten og pynt med bringebær, valnøtter og urter.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj/NRK P1