Kyllingruller, fennikelsalat og saus på en middagstallerken. Hele og en halv fennikel i bakgrunnen.

Rull med kyllinglår, mascarpone, rosmarin og sitron serveres med fennikelsalat.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kyllingruller med fennikelsalat

Hverdagsmiddag med saftige kyllingruller og en kremet saus med mascarpone. Sausen får en friskhet med saft og skall fra sitron. Serveres med en sprø fennikelsalat.

Slik gjør du

Kyllingruller

Bank kyllingen tynt. Krydre med salt og pepper.

Bland mascarpone med rosmarin, salt og skall fra én sitron.

Bre mascarponekremen over kjøttet. Rull sammen og fest med tannstikker.

Stek kyllingrullene på den hele siden til den får fin farge. Snu rullene, ta pannen av varmen og tilsett resten av mascarponekremen, fløte og melk rett i pannen.

Sett pannen i stekeovnen og stek på 130 grader til kyllingen har en indre temperatur på 62 grader, cirka 30 minutter.

Smak til sausen med sitronsaft og eventuelt litt melk. Serveres med råstekt fennikel.

Råstekt fennikel

Skrell fenniklene forsiktig med en potetskreller. Ta vare på dillen. Skjær dem i tynne båter. Varm opp stekepannen og stek på høy varme til fennikelen har fått litt farge.

Smak til med salt, presset sitron og olivenolje.

Serveres lun med finrevet parmesan og fennikeldill.

Kilde: Paul Svensson i Tv-serien Hygge i Strömsö/YLE