Laster innhold, vennligst vent..
Kyllingrull med bacon

Denne oppskriften kan du variere med ulike krydderoster, fyll og urter.

Foto: Arve Serigstad

Kyllingrull med bacon, krydderost og urtepoteter

Her er en enkel oppskrift på hvordan du kan lage et festmåltid av kyllingfileter.
Med litt fantasi kan denne retten varieres for hver gang du lager den. Oppskriften er fra Arve Serigstads bok «Veien til kvinnens hjerte går gjennom magen».

Slik gjør du

Dette gjør du to - tre timer i forveien: Kyllingfiletene legges i en ubrukt brødpose - en om gangen, og med et kjevle eller lignende banker du filetene flate. Gjør dette med begge to, ta dem ut av posen og smør på krydderosten, og legg på paprika og basilikum. Dryss litt paprikapulver over og rull dem sammen. Legg filetene over på plastfolie, og rull stramt sammen til en pølse.
Oppbevar i kjøleskapet til bruk.

Begynn på potetene.

Ta av folien, og rull en eller to baconstrimmel rundt kyllingfileten.
Ha smør i en middels varm panne, og stek kylling-rullene i ca. 10 minutter - snu dem med jevne mellomrom. Lag gjerne et lokk av aluminiumsfolie, og pakk dem litt inn på sidene når du steker - det holder på fuktigheten, og hindrer at fettet fra baconet spruter. Jeg serverer kyllingruller når kjernetemperaturen er ca. 60 grader.
Server rullene sammen med urtepotetene og litt smør fra pannen.

Urtepotetene (mandelpoteter passer fint):
Kutt potetene i to eller fire, og kok dem i ca. 10 min. Når du stikker spissen av en kniv i potetene skal det være litt motstand.
Smelt ca. 80 gram smør i en panne og ha potetene i. Dryss salt og pepper over og vend potetene i smøret i 5 - 7 min. Ha urtene i pannen og fortsett å vende dem 2 - 3 min. til.

Server dem til kyllingrullen, og ha gjerne en teskje eller to av smøret over.

Kilde: Arve Serigstad i Nitimen