NRK Meny
Kyllingrulade-symfoni

Kyllingrulader servert med urtepoteter og tomatsalsa.

Foto: Alf Børjesson/Matprat.no

Kyllingrulade-symfoni

Ulike urtemarinader passer svært godt til kylling. Her kan du velge urter litt ut fra hva du har tilgjengelig. Hvis du er en aldri så liten grillmester, kan du utmerket tilberede måltidet utendørs.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til urtemarinaden.
Ha hvitt kjøtt og marinaden i en plastpose. Knytt posen og bland godt.
Legg posen i kjøleskap.

Legg 3 av kyllingfiletene mellom to lag plastfolie og bank dem lett ut, ca. 1/2 cm tynne. Den siste fileten skjæres i 4 tynne strimler. Legg filetene i urtemarinade og la dem marinere 1 time eller så lenge du har tid.

Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann i omtrent 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.

Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje.
Skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.

Ta opp de utbankede kyllingfiletene fra marinaden og tørk dem litt.
Dryss på litt urter, fetaostterninger delt i to og noen av tomatbitene fra tomatsalsaen (ikke så mye av sausen). Ha på krydder.
Rull sammen og fest med to ostepinner.
Stek ruladene i en panne med litt olje og etterstek i ovn ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Skrell den nederste delen av aspargesene og tvinn en kyllingstrimmel rundt. Fest med to ostepinner. Stek dem i panne med litt olje.

Tips

Server kyllingsymfonien med tomatsalsa og for eksempel urtestekte poteter.