Araberne hadde med seg ris til Italia, og etterhvert fikk risotto innpass på det italienske middagsbordet.
Legenden sier at en ung lærling, Valerius, brukte safran for å framheve fargene i de dekorerte vinduene i den nye katedralen. For dette ble han ertet, og han tok hevn ved å tilsette safran i risen som skulle serveres i et bryllup.
Resultatet ble så godt at idéen og oppskriften spredte seg over hele landet og ble risotto som vi kjenner den i dag.
Til oppskriften nedenfor trenger du ikke safran, som regnes som verdens dyreste krydder. Dermed kan man si at du sparer både tid og penger.
Rask kyllingrisotto
3 dl arborioris (risottoris)
2 løker i båter
3 ss olje
7 dl vann
2 hønsebuljongterninger
1 pakke frossen grønnsaksblanding eller tilsvarende ferske grønnsaker
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
1 grillet kylling (800 g)
Fres ris og løk i olje i en kjele. Tilsett vann og buljong og kok opp. Sett på lokk og skru ned varmen. Del kyllingen i mindre stykker og legg dem oppå risen. Hell grønnsakene over. La det koke på svak varme i ca. 15 minutter til risen er ferdig og alt er gjennomvarmt. Server med godt brød til.
Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt