NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Sara Begner

Sara Begner med kyllingnuggets.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Kyllingnuggets med fylte paprika og ovnsstekt sjampinjong

En frisk variant av super-amerikanske kyllingnuggets med varme grønnsaker som tilbehør.

Slik gjør du

Fylt paprika
Forvarm ovnen til 175 °C.
Riv gulrøttene grovt. Grovhakk oliven. Hakk vårløken (la den øverste mørke grønne delen være). Smuldre fetaosten i en bolle. Krydre med svart pepper og timian. Mos med gaffel.

Del paprikaen i to og ta ut frøene og det hvite. Legg de halve paprikaene i en ildfast form og fyll dem godt med gulrot-feta-oliven-blandingen.
Stekes i ovnen i 25 min.

Kyllingnuggets
Forvarm ovnen til 175 °C.
Skjær kyllingfiletene i passe store biter (ca 2 cm).
Bland mandler, sitronskall, persille og brød i matprosessoren. Ha blandingen på en tallerken og rull kylling bitene i den slik at de blir helt dekket. Legg dem i en ildfast form eller på en ovnsplate med bakepapir. Tilsett salt og pepper.
Settes i ovnen i 12 til 15 minutter.

Stekt sopp med tomater
Forvarm ovnen til 175 °C.
Del hver maiskolbe i tre og kok edm i 5 minutter i saltet vann.
Legg sopp, hele tomater - inkludert greinen - og maiskolbene på en ovnsplate med bakepapir. Drypp over olivenolje og dryss med salt flak. Sett esi ovnen med kyllingen (kyllingen øverst) og la det stå i 12-15 minutter.

Tips

Saras kommentar
Det kreves litt planlegging for at alt skal være varmt når du skal spise. Start med fylte paprika og når de er klare, legger du folie over og setter dem til side. Ha kyllingnuggets og sopp/tomater i ovnen samtidig.

Se etter paprika i så mange forskjellige farger og figurer du kan, da ser det bedre ut og blir morsommere. Med gulrøtter i fyllet blir det både saftigere og mindre fett.

Sopp og tomater får en helt ny smak i ovnen. Maiskolbene er mest for barnas skyld.


Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT