Laster innhold, vennligst vent..
Kyllingduggets

Sprø kyllingnuggets med ranch dressing.

Foto: DR

Kyllingnuggets med dipp

Dette er hjemmelaget fastfood på sitt aller beste. Sprø kyllingnuggets er uimotståelig snacks, som passer til alle anledninger.

Slik gjør du

Kyllingnuggets

Fjern skinnet på kyllingbrystet, og trekk av den lille bi-fileten som sitter på innsiden. Skjær også av den lille senen som sitter på bi-fileten vekk. Skjær brystet i grove firkanter som er cirka 3x3 centimeter i størrelse.

Ha kyllingstykkene i en skål og bland dem grundig i krydder, salt, sukker, olivenolje, sitronsaft og hvitløk.

La det stå og trekke i 15–20 minutter, mens du gjør resten klart.

Panering

Pisk egg og melk sammen i en skål. Ha mel i en annen skål og brødsmuler i en tredje.

Paner kyllingstykkene – først i mel, så egg, og vend til slutt kyllingstykkene rundt i brødsmulene og trykk smulene godt fast.

Paner alle kyllingstykkene og legg dem klar på et fat.

Fritering

Fyll oljen i en stor gryte. Oljen må maks fylle halve gryten, for at den ikke skal koke over.

Varm oljen godt opp til cirka 170–180 grader. Test temperaturen ved å putte skaftet av en tresleiv i oljen. Når det syder med bobler rundt skaftet er oljen klar.

Ha i kyllingstykkene forsiktig i oljen, men ha kun i 5–6 av gangen, så oljen ikke bruser for mye opp. Friter stykkene til de er gyllenbrune. Ta dem opp med en øse med hull, eller frityrnett, og rist dem fri for olje.

Ha dem på et fat med papir, og gjenta prosessen med resten av stykkene.

Server straks etter fritering, gjerne med en lekker dipp, som for eksempel en ranch dressing.

Ranch dressing

Hakk alle de friske krydderurtene fint og knus hvitløken.

Bland majones, crème fraîche, dijonsennep og sitronsaft.

Tilsett krydderurter, hvitløk og smak til med salt og pepper.

Kilde: Adam Aamann i Matmagasinet/DR