NRK Meny
Kyllinglever mousse

Kyllinglevermousse med et lokk av portvinssjy servert på ristet brød.

Foto: DR

Kyllinglevermousse

Danskene kaller den fjærkrelevermousse og brødrene Price sier det er en av de enkleste forrettene de vet om. Kyllinglever kan erstattes med andelever, hvis det er å få tak i. Det vil absolutt ikke gjøre moussen dårligere.

Slik gjør du

  • Arbeidstid: 20 minutter
  • Avkjøling: 3 timer

Kyllinglevermousse

Finhakket sjalottløk og hvitløk sauteres i 50 g smør på i en panne. Ha i renset kyllinglever. Stek dem et minutts tid. De skal bare brunes, ikke gjennomstekes. Hell på konjakk og marsala og flamber.

Ha innholdet i pannen i en blender. Kok av pannen med fløten og hell den også i blenderen sammen med resten av smøret. Kjør blenderen til massen er helt glatt. Smak til med salt, pepper og muskat. Husk at moussen skal serveres kald, da forsvinner noe av smaken.

Ha massen i passe små skåler, og sett dem på kjøl. Når moussen har satt seg helles et lag portvinssjy over hver porsjon.

Portvinssjy

Portvinen kokes opp med sukkeret. Utbløtt gelatin røres i. Når massen er avkjølt, men ikke stivnet, helles et tynt lag over hver mousse.

Kyllinglevermousse med portvissjy serveres med ristet brød og eventuelt en liten fin salat.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR