Slik gjør du
Krydre kyllingen godt med salt og pepper. Skjær baconet i strimler. Bruk en stor tykkbunnet ildfast gryte/kasserolle.
Brun kyllingen godt på alle sider. Stek i flere omganger for ikke å avkjøle gryta. Løft kyllingen ut så lenge.
Tilsett baconet og fres det gyllent. Ha i rødvin, madeira, kyllingkraft, hvitløk delt i to langsmed ekvator, stjerneanis, kanel og timian. Kok opp og la det hele koke skikkelig i 5–8 minutter (under sporadisk omrøring), eller til væsken er redusert med 1/3.
Ha kyllingen tilbake i gryta, legg på lokk og la det hele syde en times tid.
Rens løken og del den i to. Rens og del soppen i jevne biter eller skiver. Varm en stor stekepanne. Stek løken gyllen og drypp over brandyen, snurr på pannen og hell løken over i kyllingen.
Stek soppen gyllen i litt olje og smør og ha soppen over i kyllingen. Gi det hele et oppkok og la det syde videre i en halvtimes tid. Dryss over hakket persille før servering.
Serveres for eksempel med potetstappe og en frisk grønn salat.
Tips
- Fjern det ytterste leddet på kyllingbenet for et «penere» utseende.
- Jevn eventuelt sausen med litt maisenna, eller bland sammen 2 spiseskjeer smør og 2 spiseskjeer mel, og visp litt og litt inn i sausen til ønsket fylde.
- Madeira kan sløyfes, eller erstattes med Oloroso sherry.