NRK Meny
Kyllinggryte med tomater, løpstikke, fennikel og bokhvete

Start med et lag tomatsalsa på tallerkenen. Fyll på med kokt bokhvete i midten. Legg på stekt kylling og fennikel.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Kyllinggryte med tomater, løpstikke, fennikel og bokhvete

Tomater kan fryses. Men da bør de brukes som her, i en saus, etterpå. Tomatsalsa serveres med bokhvete, kylling og fennikel.

Slik gjør du

Del opp kyllingen så du får ut brystfiletene og lårfiletene. Legg resten av kyllingen i en gryte, dekk med vann og la det koke sammen med løk, litt løpstikke, pastinakk og salt i 1 time. Smak til og sil kraften.

Tomatsalsa
Bland tomatene med hvitvinseddik, olivenolje og litt salt med en stavmikser og sett til side.

Gryten
Brett ut lårfiletene og fyll innsiden med basilikum og litt salt. Rull dem sammen og bind dem med litt hyssing, gjerne med litt løpstikke på utsiden.

Stek kyllingruladene og kyllingbrystene. Hell på kraften og la det koke mørt.

Skjær fennikelen i båter og stek dem i olivenolje sammen med løk og hvitløk.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TVl-serien Hygge i hagen/SVT