NRK Meny

Kyllingfileter med glaserte rødbeter og fetaost

Niklas Ekstedt bruker bakepapir på skjærebrettet når han arbeider med rødbeter. Da er det bare å kaste papiret etterpå, og skjærefjølen blir ikke helt rød. Han serverer rødbetene til ovnsbakt kylling med fetaost.

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 °C.

Skrell rødbetene og skjær dem i terninger. Kok dem i ca. 20 minutter.

Stek kyllingfiletene på skinnsiden på høy varme i smør og olje. Legg filetene i en ildfast form, med skinnsiden opp. Strø over frisk timian og rosmarin. Del hvitløkene i store biter og legg dem i formen. Drypp olivenolje over hvitløken. Settes i ovnen i ca. 15 minutter.

Legg de ferdigkokte rødbetene i en varm panne. Hell over balsamicoeddik og strø over sukker, salt og pepper. La det koke til det nesten ikke er mer væske igjen.

Legg rødbetene i formen sammen med kyllingen, strø over spinatblader og fetaost. Dryss over et par spiseskjeer kapers.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT