Laster innhold, vennligst vent..
Kyllingcurry med kokos

Kyllingcurry med en rund, god, krydret smak.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kyllingcurry med kokos

Kyllinggryte med mye godt krydder fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Del kyllinglårene i to.

Rens sitrongresset ved å fjerne de ytterste harde bladene, og hakk opp den myke kjernen. Hakk hvitløk, sjalottløk og chili. Knus sitrongress, hvitløk, sjalottløk, ingefær og chili i en morter eller lignende. Tilsett karripulver, gurkemeie, tørket chili og olje. Bland alt godt sammen til krydderblandingen blir jevn.

Gni kyllingen godt inn med krydderblandingen og la den marinere i minst 30 minutter, gjerne flere timer i kjøleskapet.

Varm en tykkbunnet gryte og tilsett en god skvett olje. Brun kyllingstykkene med skinnsiden ned til skinnet er gyllent. Dryss over en klype salt. Snu og brun bitene på den andre siden.

Ha i poteter delt i passende jevne biter. Tilsett kanel, stjerneanis, limeblader, kokosmelk og kyllingkraft. Gi det hele et stille oppkok, og la det syde/putre videre en times tid, eller til kyllingen er helt mør.

Smak til med fiskesaus og sukker, eventuelt mer fiskesaus eller en klype salt om nødvendig.

Serveres med kokt ris.

Tips

Karri

Karri er et blandingskrydder som vil variere i smak i forhold til blandingsforhold og innhold. Lag gjerne din egen miks. Bruk krydder som korianderfrø, spisskummen, fennikelfrø, knust tørket chili, en bit kanelstang, nellikspiker, kardemomme og gurkemeie. Rist krydderne i en tørr og varm stekepanne til det dufter aromatisk, og knus alt til fint pulver i en morter eller krydderkvern.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+