NRK Meny
Kyllingsuppe
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Kyllingbuljong

Når du har laget denne kyllingbuljongen har du den viktigste råvaren til flere gode oppskrifter.

Slik gjør du

Skyll kyllingen og legg den med brystsiden ned i en romslig kasserolle. Tilsett de øvrige ingrediensene, legg på lokk og gi det hele et raskt oppkok. Ta av lokket, senk temperaturen og la det putre/småkoke i ca. 1 time, eller til kjøttet løsner fra bena.

Skum av underveis om nødvendig. Sil kraften og rens kyllingen for skinn og ben. Nå har du det perfekte utgangspunkt for buljongsuppe, kremet suppe eller frikasse!

Tips

Dette skal gi ca. 1,2 l kyllingbuljong. Buljongen kan fryses for senere bruk.

Her får du forslag på to gode supper laget av denne kyllingbuljongen.

Oppskrift:

Oppskrift:

Kilde: Lise Finckenhagen