Laster innhold, vennligst vent..

Kyllingboller i savoykål med hønsefløte

James Price bruker en øse når han skal forme kyllingbollene. Han kler den på innsiden med plastfolie og savoykål før han har i kyllingfarsen og pakker alt godt sammen. Kyllingbollene trekker i vann i ca. 20 minutter.

Slik gjør du

Kyllingchips
Skrap overflødig fett av innsiden av kyllingskinnene. Skjær kantene fint. Brett kyllingskinnene ut på et bakepapir på stekeplaten. Krydre med salt. Legg et bakepapir over, og så en litt mindre stekeplate over, så de er under press. Sett dem i ovnen i 50 minutter på 150 °C.

Kyllingboller med hønsefløte
Skjær bryststykkene og kjøttet fra lårene fra skroget og hakk det med kniv til en grov farse. Rør inn olivenolje, salt, pepper og mengder av nyhakkede krydderurter. Settes i kjøleskapet.

Kyllingskroget skjæres i stykker og brunes godt i en gryte. Grønnsakene til kraften skjæres i grove biter og has i gryten og brunes sammen med kyllingskroget. Ha på vann til det dekker. Legg i 5-6 hele pepperkorn, timian og laurbærblader. Dette kokes i en times tid, siles og kokes ned til ca. 1/4 liter.

Plukk hele blader av savoykålen og blansjer dem i noen minutter til de er bløte og medgjørlige. Skjær bort de groveste delene av stilkene.

Du trenger fire fine blader og litt til å lappe med. Legg hvert blad på et stykke plastfolie og legg en stor skje kyllingfarse på hvert blad. Pakk bladet rundt farsen og hold alt sammen med plastfolien som strammes rundt. Pakk bollene inn i et lag til med plastfolie.

Gulrøtter, sellerirot og purre skjæres i små biter. Sauteres rolig i litt olivenolje. Krydres med salt og pepper.

Tilsett kremfløte til kyllingkraften og kok den ned til ca. 1/2 liter. Smak til sausen med salt og pepper.

Kyllingbollene kokes rolig i en gryte med vann i ca. 20 minutter. Ta av plastfolien.

Servering
Legg en kyllingbolle per person på en bunn av sauterte rotfrukter og hell sausen rundt. Skjær et lite snitt i bollene og sett kyllingchips i. Pynt ev. med julienne av gulrot blandet med litt hakket persille vendt i olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Tips

Flere oppskrifter: Price og Blomsterberg

Kilde: James Price i TV-serien Price og Blomsterberg/DR