NRK Meny
Kylling tandoori

Det indiske kjøkken er like fullt av mangfold som landets kultur, regioner, språk og religion. Gjennom historien har den indiske maten også fått inspirasjon fra okkupanter, handelsfolk og immigranter.

Foto: www.egg.no/ Alf Børjesson

Kylling tandoori

Visste du at du kan lage ditt eget tandoorikrydder? Kjøp hele kryddere, varm dem i en panne til de begynner å dufte godt og støt dem i en morter. Det gir mye smak!

Slik gjør du

Tandoorimarinade
Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.
Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos.
Tilsett yoghurt og sitronsaft.

Kylling tandoori
Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet.
Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn.
Legg kyllingstykkene i marinaden.
Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap. (Eventuelt så lenge du rekker, alt er bedre enn ingenting.)

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden.
Sett formen inn i ovnen ved 200 ºC og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.

Tomat- og agurksalat
Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

Tips

Server kylling tandoori med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatziki og chutney.

Kilde: www.egg.no