Laster innhold, vennligst vent..
Kylling pulao

Ris som har fått koke sammen med kylling, tomater og krydder.

Foto: Rubicon/NRK

Kylling pulao

Risretten er en alt-i-ett gryte med basmatiris og aromatisk krydder. Den serveres ofte som en siderett og er populær blant både voksne og barn.

Slik gjør du

Del kyllinglår i to, og kyllingfilet i tre eller fire like deler. Varm olje i en stor gryte. Tilsett hakket løk, deretter hvitløk, ingefær, og stek i noen minutter. Tilsett tomatene og all krydderet, sammen med litt vann og rør godt.

Strø litt salt på kyllingen og ha den i etter 10 minutter. Når kyllingen er blitt brun, tilsett yoghurt og bland godt. Kok i 1- 2 minutter.

Når kyllingen er stekt, hell i 5–6 dl vann (nok til at vannet dekker risen). Kok opp vannet og tilsett vasket ris. Rør til alt er godt blandet. Kok opp før du reduser varmen. Ta på lokket og la alt småkoke til risen er ferdig, og vannet nesten har tørket opp.

Skru ned på laveste varme og la pulao hvile i 7 til 10 minutter under lokk.

Strø koriander på toppen, og den er klar til å serveres.

Kilde: Familien Mir i TV-serien «Familiekokkene»