NRK Meny
Kylling Pépitoria

Kylling og en saus med mandler og sitronmajones.

Foto: DR

Kylling Pépitoria

Adam og James Price byr på en spansk kyllingrett, kylling Pépitoria.

Slik gjør du

Varm olje i en panne og stek de hele hvitløkfeddene og mandlene til de begynner å bli litt gylne.

Legg brødet i bløt i eddiken.

Fisk hvitløk og mandler opp fra pannen, men la oljen ligge igjen. Brun kyllingstykkene pent på alle sider.

Oppbløtt brød, mandler og hvitløk has i en blender. Tilsett kyllingbuljong og blend til massen er jevn. Legg massen i pannen sammen med kyllingen og demp varmen. Legg i et laurbærblad i og la det hele småkoke i ca. 30 minutter. I mellomtiden lages sitronmajonesen.

Når kyllingen er mør tas bitene ut og holdes varme. Pisk 4-5 store skjeer majones i sausen og la den varmes forsiktig opp. Den må aldri koke, da vil sausen skille seg. Hvis du hører til de forsiktige kan dette gjøres i vannbad.

Det er mulig at du ikke får bruk for all majonesen, men resten kan lagres og brukes i en annen sammenheng.

Hell sausen over kyllingen og server med små kokte poteter og en frisk grønn salat.

Sitronmajones
Sitronmajonesen lager du enklest hvis du har en mikser. Men den kan også lages med håndvisp.

Eggeplommer, sennep, eddik og sitronsaft vispes grundig sammen. Tilsett oljen litt etter litt under kraftig visping. Krydre med salt, pepper og finrevet sitronskall. Hvis du har en god sitronolje du kan erstatte litt av oljen med den.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR