NRK Meny
Tomater
Foto: Ivan Chuyev chuew@yandex.ru

Kylling med tomat og basilikum

Kylling, tomat, basilikum og olivenolje. En kombinasjon full av muligheter. «Drømmefangeren» kalte Unni Lindell og Odd Ivar Solvold denne forretten i Kokkekamp.

Slik gjør du

Vask og tørk tomatene. Skjær et kryss i toppen av hver og pensle med olje.
Salte og pepre og dryss på basilikum.
Settes inn ei 180 ºC varm ovn, 10-12 minutter.

Skjær kyllingfileten i strimler (ikke for tynne). Fres dem lett et par minutter i olje. Salte og pepre lett.
Tilsett en smørklatt og la kyllingen godgjøre seg.

Like før servering legger du opp tårn av tomat og kylling på salatseng.
Ha saus rundt og stenk litt olje på toppen. Pynt med frisk basilikum.

Saus

Kraften fra tomatene blandes med god olivenolje og smakes til.

Kilde: Odd Ivar Solvold i Kokkekamp 2001