NRK Meny
Kylling med syltet sitron og kanel

De syltede sitronene er små og milde, pass på at du reduserer mengden hvis du bruker kraftigere sitroner.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Kylling med syltet sitron og kanel

En enkel hverdagsrett med smak av kanel og sitron, servert med cous cous.

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 °C/ 350 °F/gass 4.

Krydre kyllingen godt. Varm opp en god klunk olje i en stor panne (med lokk) som tåler å stå i ovnen. Brun kyllingen, litt om gangen. Legg kyllingen til side.

Tilsett en klunk olje til i pannen. Tilsett løk i skiver og stek i fem minutter før du tilsetter hakket hvitløk og krydder. Fortsett å steke i ti minutter til. Når løken er bløt has kyllingen i pannen og ha på tomater i biter og bløte rosiner. Hell på så mye kyllingbuljong at det dekker kyllingbitene halvveis opp. Kok opp. Sett på lokket og stek i ovnen i 1 1/2 time, til kyllingen er mør og gjennomstekt.

Ta ut kanelstengene. Rør inn finhakket syltet sitron og korianderblader. Serveres med cous cous.

Kilde: Stevie Parle i TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4