Kylling med syltet sitron og kanel

De syltede sitronene er små og milde, pass på at du reduserer mengden hvis du bruker kraftigere sitroner.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Kylling med syltet sitron og kanel

En enkel hverdagsrett med smak av kanel og sitron, servert med cous cous.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 °C/ 350 °F/gass 4.

Krydre kyllingen godt. Varm opp en god klunk olje i en stor panne (med lokk) som tåler å stå i ovnen. Brun kyllingen, litt om gangen. Legg kyllingen til side.

Tilsett en klunk olje til i pannen. Tilsett løk i skiver og stek i fem minutter før du tilsetter hakket hvitløk og krydder. Fortsett å steke i ti minutter til. Når løken er bløt has kyllingen i pannen og ha på tomater i biter og bløte rosiner. Hell på så mye kyllingbuljong at det dekker kyllingbitene halvveis opp. Kok opp. Sett på lokket og stek i ovnen i 1 1/2 time, til kyllingen er mør og gjennomstekt.

Ta ut kanelstengene. Rør inn finhakket syltet sitron og korianderblader. Serveres med cous cous.

Kilde: Stevie Parle i TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4