Laster innhold, vennligst vent..
Kylling med rødbeter og bringebær

Kylling med rødbeter og bringebær serveres med karotter. Karotter er små, korte, mykt avrundede gulrøtter med søtlig smak.

Foto: Fra TV-serien De danske druer / DR

Kylling med rødbeter og bringebær

Nikolaj Kirk skal lage mat som passer til vinen som lages på en vingård i Danmark. Kelleris Vingaard ligger på Nordsjælland og lager vin av druesorten Rondo. Det blir kylling, rødbeter, løk, små gulrøtter og bønner.

Slik gjør du

Del kyllingkjøttet i passe stykker. Varm opp olje i en vid gryte/panne og brun kjøttet godt. Sørg for at det er godt stekt på alle kanter. Tilsett hønsefond, løk og gulrøtter. Krydre med salt og pepper.

Kok opp og legg på lokk. La det småkoke under lokk i 30–40 minutter, så kjøttet blir godt og mørt.

Imens skylles rødbetene godt og kokes i lettsaltet vann i 20 minutter, så de blir møre. Sil fra vannet og ha på kaldt vann. Da er det lett å få av skallet.

Ha eddik, sukker og smør i en gryte og la det koke sammen. Ha i rødbetene, eventuelt delte i grove biter. La væsken suge opp smaken av rødbetene. Krydre med salt og pepper. Dryss over bringebær og gressløk rett før rødbetene skal serveres.

Ta av lokket på kyllingen og kok inn væsken. Snitt bønnene og ha dem sammen med hestebønner. Sving smøret i så du får en liten gryterett.

Server retten sammen med rødbetene og kanskje også godt brød.

Kilde: Nikolaj Kirk i TV-serien De danske druer/DR