Laster innhold, vennligst vent..
Helstekt vårkylling med nykål og asparges

Helstekt vårkylling med nykål og asparges.

Foto: André Strand / NRK

Kylling med nykål

Lettvint og smakfull vårkylling med nykål og asparges fra Morten André Tungesvik.

Slik gjør du

Legg kyllingen i en ildfast form. Gni den inn med ca. 50 g smør (på hver fugl), salt og pepper. Legg stilker av estragon og hvitløk i bunnen av formen. Hell vann i formen. Bak kyllingen i ovnen på 160 ºC, i ca. 1 time.
Husk å skumme væsken over kyllingen hvert 20. minutt.

Ta ut fuglen og la den hvile i 10 min. Sil kraften fra formen og kok den ned til halvparten. Rør deretter inn 50 g smør og ha i ca. 2 ss med hakket estragon.

Kutt vekk bunnen på aspargesen. Kutt dem deretter i biter og stek dem sammen med finkuttet nykål på medium varme, til de blir møre.

Snitt tomatene på topp og dypp dem i kokende vann (i ca. 10 sek) og så i kaldt vann. Dra deretter av skallet på tomatene. Kutt dem i strimler og bland dem sammen med vårløk, sitronsaft, gressløk, olivenolje, salt og pepper.

Kok opp kremfløten. Pisk deretter rolig inn Snøfrisk og en god klype gressløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server med god, frisk salat.

Kilde: Morten André Tungesvik i Frokost-TV