NRK Meny
Kylling med saus av lys hønsefond

Kyllingbryst med moste epler, jordskokk og løk servert med en saus av mørk hønsefond.

Foto: Fra tv-serien Munter mat / DR

Kylling med epler, jordskokker og løk

Stekt kyllingbryst med moste epler, jordskokk og løk fra brødrene Price i tv-serien Munter mat. De lager sausen med hjemmelaget, mørk hønsefond.

Slik gjør du

Kok løk, jordskokker og eplebåter helt møre i vann, eventuelt tilsatt en hønsebuljongterning. Hell av væsken, ta vare på noen desiliter.

Pisk eller blend en superfin mos av epler, løk og jordskokker. Monter den med smør.

Stek kyllingen så den blir gjennomstekt og får farge.

Kok opp hønsefonden, pisk inn 50-75 g smør, så den tykner litt. Ha i epleterningene. Hold sausen varm. Ha i finhakket gressløk.

Ha en skje mos på fire dype tallerkener. Legg den sprøstekte kyllingen på toppen. Hell en til to spiseskjeer saus med epleterninger og gressløk over.

Tips

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR