Kylling med ansjos, oliven og chili

Kylling i saus med balsamicoeddik og finmoste tomater, passata.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Kylling med ansjos, oliven og chili

Kylling, ansjos og oliven er en klassisk italiensk kombinasjon som er mange hundre år gammel. Gino D'Acampo bruker ansjos i olje, det er perfekt til denne oppskriften, siden ansjosen er ferdig renset.

Slik gjør du

Ha mel på en stor tallerken og krydre med salt og pepper. La kyllingstykkene få mel på alle kanter.

Varm oljen i en stor gryte over medium til høy varme. Når oljen er skikkelig varm tilsettes halvparten av kyllingbitene. Stek i cirka 5 minutter på hver side, til de er gylne over det hele. Legg dem på en stor tallerken med en hullsleiv og sett til side. Gjør det samme med den andre halvparten av kyllingstykkene.

Sett ned varmen til medium. Tilsett ansjos, hvitløk, rosmarin og laurbærblad og stek i 2 minutter mens du knuser ansjosen med baksiden av en skje. Rør inn chiliflakene.

Sett opp varmen og hell på balsamicoeddiken. Kok opp og la det boble godt i 1-2 minutter mens du rører og skraper i bunnen av gryten. Rør inn oliven, finmoste tomater og 100 milliliter varmt vann. Smak til med salt.

Legg kyllingbitene tilbake i gryten og bland inn i sausen så godt det lar seg gjøre. Kok opp, sett ned varmen, sett på lokk og la det koke rolig i 30-40 minutter. Rør av og til. Gryten er klar når kyllingen er gjennomkokt og mør.

Serveres med stekte poteter.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV