NRK Meny
Kylling i ovn med tomater, paprika og oliven

Sara brukte to langpanner da hun laget hverdagsmiddag. I den ene hadde hun rotgrønnsakene og i den andre kyllinglårene og blandingen av tomat, paprika og oliven.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Kylling i ovn med rotgrønnsaker

– Jeg liker mat som ikke er så forbehandlet, men kommer som den er. Som kylling med bein i stedet for den vanlige fileten. Hel, fersk kylling koster ikke mye og finnes nesten alltid i butikken – det er ingen grunn til å kjøpe frosset, sier Sara Begner.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 °C.

Legg kyllinglårene i en bolle. Press over sitronsaft og riv hvitløken. Tilsett soyasaus og mango chutney. Bland alt godt med hendene – ikke glem å vaske hendene grundig både før og etterpå!

Skjær poteter og gulrøtter i ganske små biter. Skjær løken i båter. Legg det utover i en ildfast form, strø med rosmarinkvister (de skal ikke hakkes opp) og tilsett marinerte kyllinglår på toppen.

Settes i ovnen i 15 minutter. Ta ut formen og tilsett tomatbåter, paprika i biter og fylte, grønne oliven. Hell over vin (eller vann med eddik). Bland sammen og la det stå i ovnen i ytterligere 10 minutter.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT