NRK Meny
Kylling i karri

Kyllingen er stekt og sausen laget. Nå skal det bare stå og kose seg på varmen i en liten time.

Foto: Fra tv-serien Mat med Anne / DR

Kylling i karri

Kylling i utvidet karrisaus med hokkaido-gresskar, kokosmelk, fiken, kanel og kardemomme.

Slik gjør du

Kyllingen parteres og brunes godt på en stekepanne i en blanding av ghee og olje. Bruk bare olje og smør hvis du ikke har laget ghee.

Karrisaus

Skjær opp løken. Løken stekes gyllen i fettet. Tilsett karri og stek den godt.

Skjær hokkaido-gresskaret og persillerøttene i terninger. Klipp fikenene i strimler. Tilsett hokkaido, persillerøtter og fiken i gryten med løk og karri. Stek alt godt.

Hell på kokosmelk og fond til grønnsakene er nesten dekket. Kok til grønnsakene er helt møre. Mens dette koker stekes kyllingen.

Ta kanelstengene ut av karrisausen. Kjør sausen i en blender til du har en jevn og kremet saus. Ha i kanelstengene igjen og smak til med litt salt. Ha i kyllingen og mandlene. Legg på lokk og la kyllingen koke i sausen i ca. 50-60 minutter, alt etter størrelse.

Spis kyllingen med kokt perlebygg, ris, naan, syltet løk, mangochutney eller det du synes passer best til. Se oppskriftene nederst.

Tips

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR