Kylling i grønn currysaus

Lime, sitrongress, kokosmelk, ingefær og koriander gir smak til kyllingen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Kylling i grønn currysaus

Lise Finckenhagen utfordrer smaksløkene i «Jacobsen på lørdag». Hun lager grønn currysaus til kyllingen.

Slik gjør du


Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset, fjern stilken på limebladene. Del chilien på langs og skrap ut frøene (ønsker du en sterk curry lar du frøene være). Hakk opp sitrongress, hvitløk, ingefær og chili. Ha det over i en hurtigmikser og tilsett de øvrige ingrediensene unntatt kokosmelk, kylling og grønnsaker. Kjør det sammen til en jevn tykk krydderpasta, tilsett ev. litt av kokosmelken.

Skjær kylling og grønnsaker i passende biter.

Fres krydderpastaen i litt olje, tilsett kokosmelk og kok opp. Legg i kylling og grønnsaker, la det hele syde/trekke til kyllingen er gjennomkokt. Juster smaken med soyasaus, fish sauce og/eller limesaft. Vend til slutt inn frisk koriander og basilikum. Serveres med ris.

Tips

Kylling kan erstattes med rå skalldyr eller hvit fisk som steinbit.

Se også: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen på lørdag»