Kylling curry med ris

– Ikke spør meg om mengde, sier George fra Trinidad og Tobago. Han slumper krydder og rom i currygryten.

Foto: Fra tv-serien Anne får gjester / DR

Kylling curry med ris

En klassisk oppskrift på en deilig krydret rice and curry chicken.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Bruk kniv for å lage en lomme som går helt inn til beinet på de ulike kyllingbitene. Legg kyllingen i en bolle. Press over saften av en sitron, og la kyllingen trekke i en halv time.

Ha løk, hvitløk og vårløk i bollen sammen med koriander, spisskummen og gurkemeie. Ha i et par biter pudina, eller mynte dersom du bruker det, revet i grove biter. Skrell mangoen, skjær den i terninger og ha den oppi bollen sammen med en god skvett rom.

Masser alt godt inn i kyllingen, og la den stå og trekke. Den kan stå i alt fra én time til ett døgn.

Ta opp kyllingstykkene og brunt dem grundig i ei steikepanne eller gryte. Hell over marinaden som ligger igjen i bollen, og la alt syde under lokk i en times tid. Server med ris.

Tips

Flere oppskrifter fra George Rampersad

Kilde: George Rampersad / Anne Hjernøe i TV-programmet «Anne får gjester»