NRK Meny

Kylling Biryani

Ris danner grunnlaget i de fleste sør-indiske retter, og denne er ikke noe unntak. Den krever ikke all verdens kokkekunnskaper. Derimot må du nok innom en velassortert butikk for å få tak i de fleste ingrediensene.

Slik gjør du

Skjær løk i skiver og finhakk hvitløk. Varm olje i en dyp panne med lokk. Stek løken i omtrent fem minutter.
Tilsett hvitløk, pepper, muskat, ingefær, chilipulver, koriander, karve, gurkemeie, kanel, kardemommekjerner og kryddernellik.
Stek det hele i tre minutter mens du rører for at det ikke skal sette seg fast.
Skjær kyllingen i store biter og stek dem i to-tre minutter mens du fortsetter å røre.
Tilsett 2 ss kokende vann sammen med mandler og sultanrosiner. Sett på lokket og la det koke i fem minutter.

Hell i risen og sørg for at den blir dekket. Tilsett erter, salt og 300 ml kokende vann. Sett på lokket og la det småkoke i 15 minutter.

Når mesteparten av vesken er absorbert, kan du skru av varmen og sette retten til side i fem minutter.

Hakk fersk koriander og bland i retten før du serverer.