Kylling bakt i urtetrolldeig

Prøv oliven- og rotstappe til den innbakte kyllingen.

Foto: Vegard Stana / NRK

Kylling bakt i urtetrolldeig

Urtetrolldeigen eller saltdeigen skal ikke spises, men fungere som en stekepose. Sånn kan man ta vare på alle smakene, og man får en veldig saftig og mør kylling.

Slik gjør du

Urtetrolldeig
Bland alle ingrediensene sammen og kjevle ut til ½ cm tykt kvadrat.

Kylling i urtetrolldeig
Fyll sitron og hvitløk i kyllingen.
Bruk hyssing og knytt sammen beina og vingene.
Legg kyllingen med brystet ned på trolldeigen og pakk den inn. Pass på at det ikke er hull i deigen. Snu kyllingen så skjøten kommer ned.

Sett kyllingen i varm stekeovn på 200 ºC og stek i ca en time til trolldeigen blir hard.
Ta ut og avkjøl i ca 20 min.
Skjær «lokket» av trolldeigen og server i deigen.

Tips

Oppskrift:

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2009