NRK Meny

Kylies radikale kylling

Slik gjør du

Varm ovnen til 220 ºC.

Skyll kyllingen i kaldt vann og ta bort fettet innvendig. Bøy kyllingens vinger inn under den. Legg den i ovnspanna med brystet opp.

Legg estragon og halvparten av rosmarinen. Løsne forsiktig skinnet over brystet og lårene med fingrene og stapp inn smøret. Fordel det jevnt.

Knus hvitløken lett og fordel den sammen med laurbærbladene, saltet og resten av rosmarinen over kyllingen.

Legg gulrøttene, potetene og løken rundt kyllingen.
Hell over olivenoljen og strø på salt og pepper.
Dekk hele ovnspanna med folie og sett den i stekeovnen på 220 ºC i 35 min.

Sett så ned varmen til 180 ºC og ta av folien og stek i 20 min. til.

For å se om kyllingen er ferdig, kan du stikke den med en nål. Saften som kommer ut skal være klar, ikke lyserød. Skinnet skal være sprøtt og lett brunt.

La kyllingen hvile i 10 min.

Server med grønnsakene og brødet.

Kilde: Kylie Kwong