NRK Meny

Kylies Hokkien-nudler

Slik gjør du

Syltet gulrot og løk
Høvle gulrøttene på langs med en ostehøvel.
Skjær løken i skiver. Legg begge ingrediensene i en skål og strø over sukker og salt. Bland godt.
Dekk over med plastfolie og la det stå i 15 minutter.
Hell over eddik og fiskesaus og la det stå i 15 minutter til.

Sichuan-pepper og salt
Rist pepperkornene og saltet (3 ss havsalt) i en tørr, varm panne. Når det begynner å dufte aromatisk, ta pannen av varmen.
La det kjøle seg litt før du knuser det hele i en morter.

Nudler og kylling
Knus ingefær og hvitløk i en morter til en grov pasta.
Ta halvparten i en skål og tilsett søt olje, eddik, kyllingfond og halvparten av sherryen.
Legg i kyllingkjøttet og bland godt. Dekk til og sett i kjøleskap i en time.

Kok nudlene nesten ferdige i kokende saltet vann.
Hell av vannet, skyll med kaldt vann og la det renne av seg.

Varm opp olje i en wokpanne og wok kyllingen i to minutter.
Sett så til side.
Legg i resten av den grove hvitløk/ingefær-pastaen, agurk, nudler og wok i ett minutt.
Tilsett resten av sherryen, sylta gulrot og løk, østerssaus, sopp og wok i ett minutt.
Legg i kyllingkjøttet igjen og wok til det er gjennomstekt og nudlene varme.
Strø i mynteblad og rør om.

Legg i skåler, strø over sichuanpepper og salt og server umiddelbart.

Kilde: Kylie Kwong