Av:
Født inn i en av Australias eldste kinesiske familier har Kylie kinesisk kokekunst i blodet. Hun kombinerer tradisjonelle familieoppskrifter med de nyeste ideene hun har lært gjennom en suksessfylt karriere. Resultatet er en spennende blanding av øst og vest.
Kunstnerdrøm
Kylie Kwong hadde egentlig aldri lyst til å bli kokk. Hun ville heller bli en kjent kunstner, og studerte kunst og møbeldesign. Det var en midlertidig jobb i et cateringbyrå som til slutt utløste hennes store lidenskap for matlaging. En kunstner ble hun til slutt likevel – med mat som redskap.
Historien bak suksessen
Denne serien forteller også Kylies livshistorie - om oppveksten som australsk født kineser, barneårene da hun lærte kinesisk kokekunst av sin mor og veien fra kokkelærling til ettertraktet kjøkkensjef. I dag driver hun sin egen restaurant i Sydney, ”Billy Kwong”.
Første episode
Kylie lager sin tantes oppskrift på stekte ande-egg. Tryllet fram i woken blir de toppet med charlottløk, chili og østerssaus.
Hennes versjon av en kinesisk klassiker, svinekjøtt i sursøt saus, tar retten med inn i det 21. århundret. Med minner fra endeløse timer i onkelens nudelfabrikk, lager Kylie også en av hans favoritt nudel-retter med masse ingefær, hvitløk og chili. Vi får også lære å lage våre egne syltede bambusskudd på en eksotisk, men enkel måte.
I programmet møter vi familie. Og sist, men ikke minst - Kylie lar oss kjenne de fantastiske luktene og lyden av nydelig mat!