NRK Meny
Kveite i skiver
Foto: Kjell Pedersen / NRK

Kveitefilet tricolori

Kveite er den mest eksklusive fisken, ifølge fiskehandler Vladimir Madic på fiskebrygga i Kristiansand.

Slik gjør du

Skjær kveitestykkene i fire like deler. La skinnet sitte på , men skrap det godt. Krydre med salt og pepper

Ha smør eller olje i en panne og brun fiskestykkene på begge sider. Legg fiskestykkene på et fat og smør et tynt lag med ajvar på kjøttsiden. Ajvar er en type dip.

Stek fisken i ovnen i ca. 7-8 minutter på 180 ºC.

Forvell spinaten i kokende vann tilsatt litt salt. Sil godt av.

Ta panna som kveita ble brunet i - ha oppi spinaten, tilsett litt pinjekjerner, og rør forsiktig om. Smak til med salt, pepper og hvitløk.

Legg spinaten på varm tallerken med kveitefileten oppå. Påfør litt innkokt balsamicoeddik på tallerkenen.

Kilde: Vladimir Madic