Kveite med grønn saus

Skjem deg bort med en delikat kveite-rett. Grillet kveite med couscoussalat og grillede grønnsaker.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Marinade
Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter. Skyll dem og tørk dem på kjøkkenpapir.

Bland ingrediensene til marinaden, og legg kveitefiletene i. La dem ligge i 2 til 3 timer eller over natten.

Gni inn hvert stykke med oljeblandingen, pass på å få med litt urter, og legg de på grillen.
Grill fisken i 4 - 6 minutter på hver side, eller til de er ferdige. Pass på at fisken ikke blir brent. Pensle gjerne med urteolje underveis.

Salsa verde
Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser til en grønn saus. Hvis det ikke er nok persille, ha i mer. Persillen kan godt byttes ut med andre urter som for eksempel basilikum, litt estragon, kjørvel, løpstikke.

Couscoussalat med grillede grønnsaker
Kok opp vann, litt salt og olje/smør. Ha i couscousen og rør godt. La det hele avkjøles. Rør om av og til.
Bland couscousen med tomater, chili, koriander, sitronsaft og kummin.

Grønnsakene
Bland olje, urter, salt og pepper.
Pensle grønnsakene og tomatene med oljeblandingen.
Legg på grillen og grill til de er møre.