NRK Meny
Kveite i persillesaus

Kveite med grønn saus, poteter og en enkel salat med dressing av olje, litt saft fra appelsin, salt og pepper.

Foto: NRK

Kveite i spinat- og persillesaus

Lars Barmen serverer kveite med grønn spinat- og persillesaus.

Slik gjør du

Plukk og kok persille og spinat i saltet vann i 6-7 minutter. Sil av vannet og ha over i isvann og avkjøl.
Ha bladene over i en mikser og kjør til en glatt saus sammen med litt vann.
Ha sausen over i en varm kjele og smak til med salt og pepper.

Stek kveitestykkene i teflonpanne med litt olje til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre med salt og pepper.

Skrell og kutt poteter i skiver.
Kok dem møre og sil av vannet.
Legg dem tilbake i kjelen og vend inn smør.
Krydre med salt og pepper.

Vask salaten og legg den i en bolle.
Drypp over olivenolje og appelsinsaft.

Legg skiver av poteter på tallerkener. Anrett sausen rundt og kveiten med salat på toppen.

Kilde: Lars Barmen i Barmeny