NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Kumage, bacon og ørret med tomat og vaktelegg

Vakteleggene er kokt i tomatsausen og kumage, ørret og bacon har vært i en stor barbequegrill før alt samles i en panne.

Foto: Fra TV-programmet Niklas i Canada / SVT

Kumage, bacon og ørret med tomat og vaktelegg

TV-kokken Niklas Ekstedt tar oss med til Canada og Martin Picards restaurant Sugar Shack. Her er man langt fra de fine og tradisjonelle kjøkkenene. Niklas lager en rett som kan passe inn på restaurantens meny.

Slik gjør du

Kumage
Legg kumagen i en bolle og la den skylles under rennende kaldt vann.

Skrell og skjær grønnsakene og baconet i centimeterstore biter. Fres grønnsakene og bacon i 5 minutter med smøret i en gryte. Tilsett buljongen og magen og kok opp. Sett ned varmen og la det småkoke til kumagen er gjennommyk. Dette tar omtrent en time.

Ta kumagen ut av gryten og skjær den i store biter.

Tomat og vaktelegg
Hell tomatene i en jernpanne og trekk på middels varme. La tomatene koke langsomt inn til halve mengden. Smak til med salt.

Lag noen fordypninger i tomatene med en skje og knekk et egg ned i. Sett stekepannen i stekeovnen og bak på 150 °C i ca. 3 minutter.

Bacon og ørret
Skjær baconet i biter på ca. 3 cm. Varm opp stekepannen med smør og stek baconet til det er gyllenbrunt rundt hele. Hell over lønnesirup og stek i ett minutt til. Ha i biter av kumage og stek i noen minutter til.

Skjær ørreten i biter like store som baconet og legg disse over baconet og kumagen. Sett hele pannen i en barbequeovn i 20 minutter.

Servering
Ha ørret, kumage og bacon over tomatsausen med vaktler. Pynt med brønnkarse. Server!

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i «Niklas i Canada»/SVT