NRK Meny

Kumage med grønne erter

Slik gjør du

Kok opp vann og hvitvinseddik i en stor gryte.
Senk varmen og legg i kumagen.
La det putre under lokk i 30 minutter.

Hell av vannet, la kumagen renne av seg og skyll under kaldt vann.
La det renne av seg igjen og skjær i strimler.

Knus tomatene forsiktig i en morter.
Hell opp i en skål og la det stå.

Legg hvitløken og halvparten av saltet i morteren og knus til en grov pasta.
La stå.

Hell sukker og vann i en panne og rør om på lav varme til sukkeret har løst seg opp.
Kok opp og la det putre uten lokk i 3 minutter til det blir lyse brunt. (Den er ferdig når du kan ta en klump av blandingen i kaldt vann og den lar seg forme til myk ball.)

Varm opp olje i en stekepanne og fres hvitløkspastaen i 1 minutt.
Rør inn fennikel, løk, selleri, bacon og resten av saltet.
Stek og rør i ca. 2 minutter.
Legg i kumagestrimlene og bland.
Hell i sukkerlaken og tomatene og rør godt om.
Hell i vin og hvitvinseddik og la det putre uten lokk i 10 minutter til halvparten av vesken er igjen.

Hell i buljongen, legg på lokk og la det putre i 25 minutter.
Rør inn eplebitene og la det putre i 25 minutter til, eller til kumagen er mør.

Rør i ertene og la det putre uten lokk i ca. 3 minutter.
Ta av varmen og tilsett resten av ingrediensene.

Kilde: Kylie Kwong