NRK Meny

Krydret svineribbe med portvinsaus

Svineribben krydres med karve, hvitløk og sennepsfrø og serveres med eplechutney, portvinsaus og ovnsbakte amandinepoteter ombord på Hurtigruten.

Slik gjør du

Ribben dampes i 10 min, før den tas ut slik at svoren kan snittes.
Sett så kjøttet inn i ovnen igjen, og stek det videre til ribben kommer opp på en kjernetemperatur på 62-64 °C.

Kutt ribben i passe porsjonsstykker, samtidig som man krydrer den med karve, hvitløk, salt, pepper og sennepsfrø.

Eplechutney lages av finhakkede epler og løk som er tilsatt sukker og eddik.

Portvinsaus
Fres hakket løk blank i smør. Ha i timian, hell på portvin/madeira og kok inn til det tykner.

Tilsett kraft og fond og kok inn til det halve. Sil.

Pisk inn smøret i to-tre omganger rett før servering. Smak eventuelt til med mer kalvefond. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt

Ovnsbakte amandinepoteter
Bakes bare i ovnen med litt olje på og med salt, pepper i ca. 25 min på 190 °C.

Pyntes med grønne urter

Tips

Se også: Menyen på Hurtigruten

Kilde: Hurtigruten