Laster innhold, vennligst vent..
Krydret svin med søtpotetsalat

Kjøttet har ligget i marinade i over fire timer før det ble grillet.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Krydret svin med søtpotetsalat

Hvis du steker kotelettene dine på grillen er det veldig lett å steke potetene i glørne. Men hvis du ikke griller, så steker du potetene i ovnen.

Slik gjør du

Bruk en morter til å male allehånde og pepper til fint mel. Ha det i en food processor samen med kanel, revet muskat, bladene fra timian, grovhakket vårløk, grovhakket hvitløk og chili. Kjør dette til en pasta, visp inn sukker, soyasaus og limejuice. Tøm marinaden i en stor bolle, ha i svinekjøttet og gni inn marinaden sammen med litt salt. Dekk til og la det stå i minst fire timer, gjerne over natten.

Del søtpotetene i to på langs. Legg en kvist timian mellom de to delene. Dryss på litt salt og drypp over litt olje. Pakk hver potet inn i al-folie.

Varm opp grillen eller legg potetene i en ildfast form. Hvis du bruker grillen legger du potetene blant grillkullene og legg et par kullbiter ovenpå potetpakkene, de blir ferdige i løpet av 20-25 minutter. Hvis du bruker ildfast form has potetene i stekeovnen på 220 °C/gas 6 i 20-25 minutter.

Stek kotelettene i fire minutter på hver side. Hold dem varme og la dem hvile et par minutter mens du gjør ferdig potetene.

Søtpotetsalat

Ta potetene ut av folien og kast timiankvistene. Grovhakk potetene og tilsett en god klype salt og pepper. Bland inn grovhakket løk, tomat og urter og press over litt lime. Tilsett en god del nyreven muskat.

Server søtpotetsalaten med svinekotelettene sammen med en limebåt på hver tallerken.

Tips

Hvis det ble for mye marinade kan den godt oppbevares i kjøleskapet noen dager. Den kan brukes til all slags grillet kjøtt og fisk, året rundt.

Kilde: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4